18 травня 2016

Неосяжний світ у мобільному телефоні

Додатки, які доставлять все найцікавіше — чи це зміни клімату або нові види глибоководних риб — прямо в ваш смартфон або планшет.
Не у кожної школи є можливість відправити своїх учнів на екскурсію в музей, не  для планшетівкажучи вже про подорожі на космічний корабель, що вивчає Марс. Але з новими технологіями можливо все.
Програми, які відібрали, допоможуть у вивченні астрономії, біології або фізики тощо. Деякі з них дозволяють тільки отримувати інформацію, інші – більш інтерактивні. Але всі вони зможуть пожвавити навчальний процес.

Астрономія
Космічне агентство NASA випустило кілька власних програм, які безумовно зацікавить як дорослих, так і дітей.
Можете годинами роздивлятися фотографії з космосу? Для вас підійде додаток Space Images (iOS, Android). Тепер всі знамениті фото, зроблені NASA, будуть у вашому смартфоні або планшеті. Причому на картинки можна не тільки дивитися – до кожної з них є опис, розповідає про наукових дослідженнях щодо тієї чи іншої зорі або галактики.
Джерело: iTunes.

Цікавитеся персонально Місяцем? Для вас у NASA є додаток Moon Tours (iOS). Ви можете сісти на поверхню» в будь-якому з 50 місць, які колись були відібрані для місячних місій і розглянути Місяць зблизька. Там же можна дізнатися про склад ґрунту, розрахувати відстань від одного кратера до іншого і подивитися на фотографії, зроблені місяцеходами.


А ось NASA Be A Martian дозволить вам стати не просто туристом, але дослідником Червоної планети. Станьте частиною спільноти людей, захоплених Марсом, читайте про польоти на Марс, задавайте питання і отримуйте відповіді. Be A Martian – це не просто пізнавальний сайт, але і свого роду соціальна мережа, де можна спілкуватися один з одним, так і з представниками NASA, і навіть стати частиною їх дослідних програм, розроблених спеціально для школярів. Додаток доступний як під iOS, так і під Android.

Джерело: PlayMarket.
Хочете бути ближче до дому? Тоді вам підійде Earth-Now (iOS, Android) – додаток, що створює 3D-модель клімату Землі. Температура, кількість вуглекислого газу, гравітація, рівень моря та інші показники надходять з супутників прямо на ваш телефон. Додаток дозволяє поглянути на клімат глобально. Ви можете подивитися, як змінювалася температура дня у будь-якій точці світу, і спробувати визначити, чому і за якими законами відбувається так.
Джерело: Earth-Now.

А для більшої наочності можна використовувати Earth-Now разом з Images Of Change (iOS) – додатком, яке наочно показує, як зміни клімату та природні катастрофи впливають на об'єкти. Фотографії та карти існують у двох примірниках – «до» і «після». Льодовики тануть, а пустелі розширюються прямо у вас на очах.
Джерело: Images Of Change

Біологія
Чи бувало з вами таке: ви зайшли в ліс або в парк і побачили дерево, але не впевнені в тому, що це за дерево? А може бути, на дереві є плоди, і вам цікаво, чи не отруйні вони? Додаток Trees PRO HD (iOS) допоможе відповісти на ці питання. Це енциклопедія найпоширеніших дерев у Європі, Азії та Північній Америці. За допомогою вбудованого пошуку ви можете ідентифікувати дерево за його розміром, формою листя, плодів, квітів тощо. Опізнане дерево можна позначити на вбудованій карті і повернутися до нього коли-небудь потім.
А крім цього програма добре підходить для вивчення ботаніки – в неї вбудовані невеликі тести, в яких вам потрібно вгадати дерево по фотографії. Кілька раундів таких тестів – і ви вже не будете роздумувати про те, що за дерево зустрілося вам в лісі. Додаток безкоштовний, але, на жаль, в базовий комплект входять тільки 40 видів дерев. Решту доведеться докуповувати.


Якщо ж вам більше цікава зоологія, то ви можете оцінити Creatures of Light (теж iOS) від Американського музею природної історії. Однойменна експозиція в музеї розповідала про біолюмінесценції – що це таке, як це працює і де її можна зустріти. Виставка вже закрилася, але її матеріали зібрані у цьому додатку. Тут є гриби, риби і рослини, що світяться і супроводжуються розповідями про те, навіщо їм це потрібно, а також відео, фотографії і інтерактивна анімація. Відмінне джерело знань – якщо, звичайно, ви знаєте англійську мову.
Джерело: iPad Insight.
Мистецтво
Ми вже неодноразово писали про те, що різні музеї світу відкривають на своїх сайтах доступ до творів мистецтва (наприклад, Метрополітен-музей та інші). Деякі з них пішли далі і зробили програми зі своїми експонатами.

Музей Гетті в додатку The Life of Art не просто показує експонати, а розповідає їх історію. Здавалося б, що може бути незвичайного в розписаній чаші? Але виявляється, що її історія міцно переплетена з світовою історією. Додаток розповість і про те, як і коли чаша була виготовлена, і яким чином вона потрапила з Японії до Англії. А також ви зможете повертати чашу на всі боки і розглянути всі деталі – і дізнатися історичні подробиці про кожну з них. Правда, предметів у цьому додатку небагато – поки що лише чотири.

Джерело: Getty Museum.
Timeline - Art Museum для iOS – незамінний додаток для тих, хто вивчає історію живопису. 80 найбільш відомих художників розташовані на шкалі часу, так що можна не тільки читати їх біографії і розглядати картини, але й поспостерігати, як мистецтво змінювалось з роками. Про кожній картині також можна дізнатися, коли вона була написана, де зберігається, до якого періоду творчості художника належить і так далі. Що ще цікаво – опису існують на декількох мовах, в тому числі і російською. Існує і Android-версія «Арт-музею».


Джерело: newtonew.com

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...